nejtilleu_logga  Folkrörelsen Nej till EU 

Header

 

Om Vaxholmsfallet: Så räddas den svenska modellen

Modell räddas

Detta är en fristående fortsättning på boken ”Så faller den svenska modellen” som granskar vad som hände från Byggnads och Elektrikernas blockad i Vaxholm i slutet av 2004 fram till och med Lavaldomen från EU-domstolen i december 2007.

 ”Så räddas den svenska modellen” är en kritisk analys av framförallt LO:s strategi för att motverka Lavaldomens antifackliga effekter. Författaren konstaterar att LO:s strategi enbart är ett hårt slag i luften. Istället lyfter han fram att Sverige kan ställa krav på juridiskt bindande undantag för den svenska arbetsmarknadsmodellen som villkor för att godkänna Lissabonfördraget, EU:s nya grundlag. Ansvaret ligger på den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Den 20 november röstar riksdagen om Lissabonfördraget.

Boken är skriven av Gösta Torstensson som är redaktör för Folkrörelsen Nej till EU:s tidning ”Kritiska EU-fakta” och författare till ett antal EU-kritiska böcker, senast ”Mer eller mindre demokrati?” som utkom i februari 2008 och som nagelfar innehållet i Lissabonfördraget.

”Så räddas den svenska modellen” kostar 60 kr plus porto, och kan beställas här

Skriften kan också laddas ner i pdf.